Over mij

over mij Willemieke

Van kleins af, ben ik altijd creatief bezig geweest, geïnteresseerd in details, kleine dieren en kleine priegel werkjes. Op mijn vierde leerde ik van mijn moeder breien. Later begon ik met sieraden maken, schilderen, fotografie en tassen & kleding maken. 

Van juni 2013 – juli 2015 woonde en werkte ik in Suriname. Ik was al een tijdje op zoek naar werk in het buitenland en toen ik gevraagd werd om voor een laboratorium in Paramaribo te komen werken, hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Ook in Suriname ging het kriebelen om creatief bezig te zijn. Ik keek om mij heen naar wat ik zou kunnen maken. De kalebas, die voor veel verschillende dingen gebruikt wordt, sprak mij aan. ‘Daar kan ik wel iets mee’, dacht ik. Tijdens een vakantie in Nederland kreeg ik van mijn ouders een multitool. Het gereedschap wat ideaal is voor het bewerken van een kalebas.

In november 2014 maakte ik mijn eerste lamp en sinds januari 2015 verzorg ik workshops voor een ieder die graag zelf een lamp wil maken. Het is fantastisch om de creativiteit te zien van mijn cursisten. Hier geniet ik enorm van.

Naast de workshops maakte ik ook lampen voor de winkel van Zus&Zo, stond ik regelmatig op een braderie of festival en maakte ik lampen op bestelling voor klanten in Suriname en Nederland.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een workshop te volgen, een lamp te kopen of geïnspireerd te raken door wat ik doe, heb ik de pagina ‘Kalebaslampen Suriname’ opgericht. Op deze manier kan een ieder die dit wil mij volgen en geïnspireerd raken.

In juli 2015 ben ik teruggekeerd naar Nederland. Ik heb in Nederland een doorstart gemaakt met mijn bedrijf. Op 22 augustus 2015 kreeg mijn bedrijf een nieuwe naam:  ‘Lobi Lampu’. Dit kan vertaald worden met: lampen met liefde gemaakt, liefde voor lampen of liefdes lampen. Een passende naam waar ik heel blij mee ben, omdat ik alle lampen met liefde maak en er een deel van mijzelf instop.

Het is mooi om mensen blij te kunnen maken met een workshop of een lamp. Het persoonlijk contact tijdens ontmoetingen vind ik belangrijk. Ik heb ervoor gekozen om de workshops kleinschalig te houden, zodat er voldoende tijd is voor alle deelnemers.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van een workshop, je wilt graag een lamp bestellen of met mij praten over creativiteit en wat mij beweegt, neem dan gerust contact met mij op.


Quotes over Lobi Lampu:

“Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten tot die mooie lamp op mijn nachtkastje staat” – Asmita

“De lampen zijn prachtig!” – Safira

“We hadden ’t ook erg naar ons zin tijdens de workshop” – Rogan

“Ik wilde even kwijt dat ik verliefd ben op m’n lampje, ik wil gewoon op de bank zitten en ernaar staren” – Enid

“Bedankt voor een leerzame ochtend” – Vanessa

“Dit is geweldig. Ik wil zeker een workshop volgen” – Eartha

“Heel hartelijk dank voor je kunstwerken en ga zo door!” – Shalini

“Wat een prachtige dingen maak je” – Martina

“Met open mond en vol bewondering keek ik naar uw lampen. Dit brengt mij dichter bij de natuur” – Anandi

“Ik vind het ontzettend gaaf wat je maakt” – Sita

“Wat een onwijs gave lampen maak je! Wij hebben een Surinaams eetcafe en deze zouden we graag willen aankleden met uiteraard Surinaamse producten. Daar horen natuurlijk kalebassen bij.” – Senzy

“Het was echt een geweldige super super dag en de lampen zijn perfect. Ze zijn er zoooo blij mee. Echt bedankt!!!!” – Aisha

“Dit is super mooi” – Demiloa

“Ich wollte mich für die wunderschöne lampe bedanken die ich von dir bekommen habe!!!! sie ist wundershcön und hat einen schönen platz bei uns gefunden.liebe grüße” – Sina

“Wat maakt u prachtige lampen” – Nancy

“Supergaaf wat jij doet!” – Rosalie