FAQ

Waar komen de kalebassen vandaan?
Voor een deel komen de kalebassen die ik gebruik uit Suriname en voor een deel uit Nederland.


Hoe groot zijn de kalebassen die tijdens een workshop gebruikt worden?
De meeste kalebassen die we gebruiken zijn 13-16 cm in doorsnee. Deze maat is perfect voor een lamp. Afhankelijk van beschikbaarheid zijn er ook kleinere en grotere kalebassen van 10-20 cm doorsnee. Soms zijn er ook bijzondere vormen die je kunt kiezen. Deze kalebassen zijn in Nederland gekweekt.

kalebas lamp
Bijzondere vorm kalebas

Hoeveel gaatjes zitten er in een lamp?
Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de maat van de kalebas en van je ontwerp. Stel je boort met een 2 mm boor heel veel gaatjes in de kalebas, op 1 cm2 boor je gemiddeld 10 gaatjes, je kalebas is een mooie bol, dan betekent dit het volgende voor verschillende diameters van de kalebas:
Diameter 13 cm, 1320 gaatjes
Diameter 15 cm, 1760 gaatjes
Diameter 20 cm, 3410 gaatjes
Diameter 25 cm 4900 gaatjes
Diameter 30 cm 7070 gaatjes


Help ik ben helemaal niet creatief. Kan ik de workshop wel volgen?
Je hoeft niet creatief te zijn. Tijdens de workshop zijn er voldoende materialen om een prachtige lamp te maken. Je maakt kennis met verschillende ontwerptechnieken en kiest vervolgens wat bij je past.


Wat neem ik mee naar de workshop?
– tas of doosje om je lamp in mee te nemen
– evt leesbril
– evt gehoorbescherming of noise cancelling koptelefoon (er zijn gratis wegwerp oordopjes verkrijgbaar tijdens de workshop)


Kan ik tijdens een workshop een mooie lamp maken?
Ja, dat kan. Wat ik je kan vertellen dat bijna iedereen blij is met het eindresultaat. Je kunt hieronder foto’s bekijken van lampen die door deelnemers van de workshop zijn gemaakt. Ik post ook regelmatig op facebook foto’s van workshops en de lampen die gemaakt zijn.


Zijn er PBMs aanwezig bij de workshop?
Ja, er zijn persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig:
– wegwerp oordopjes
– veiligheidsbrillen
– wegwerp en wasbare (stof)maskers


Ik heb een allergie, wordt daar rekening mee gehouden?
Geef door als je een allergie hebt. Minimaal 2 dagen (maar meestal eerder) voor de workshop ontvang je een mail met informatie. Er wordt dan ook gevraagd om eventuele allergieën door te geven. Daar probeer ik dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.